Bu yazımızda Ocak ayında Kurumsal İletişimciler Derneği başkanı seçilen Şule Yücebıyık’ın biyografisini paylaşacağız.

Şule Yücebıyık 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezun olmuştur. Üniversitenin aynı bölümünde Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Tarihi alanında yüksek lisans yapmıştır. Profesyonel iş yaşamına TRT İstanbul Haber Merkezi’nde gazeteci olarak başlayan Yücebıyık, Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak çalışmaya devam etti.

1996 yılında göreve başladığı Milliyet Gazetesi’nde gazetenin ekonomi departmanında 10 yılı aşkın sürede muhabir/köşe yazarı ve editör/yönetici olarak çalıştı.

2006-2008 yılları arasında Hill&Knowlton Halkla İlişkiler Ajansı’nda Başkan Yardımcılığı yapan Yücebıyık, 2008 yılından bugüne Borusan Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Şule Yücebıyık, toplumsal sürdürülebilirlik ve kadını güçlendirme alanında faaliyet gösteren TÜSİAD, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) ve 2014’ten beri Women Empowerment Principles’ın Uluslararası Danışma Kurulu üyesidir. Yücebıyık, mesleki faaliyetlerinin yanı sıra ICF Executive koçu olarak iş hayatının perspektif ve etki alanlarını genişletmeleri amacıyla yöneticilere liderlik iletişimi alanında koçluk yapmaktadır.

 Kaynak için tıklayın!